Over mij

Al 25 jaar ben ik werkzaam als docent tekenen/schilderen en beeldend kunstenaar. Hiervoor heb ik opleidingen gevolgd aan de kunstacademies in Kampen en Den Haag (schilderen, grafiek en omgevingsvormgeving).

Ervaring

Mijn bevoegdheid voor het docentschap heb ik behaald tijdens de Cursus Pedagogische Didactische Bijscholing aan de kunstacademie in Arnhem. Mijn ervaring als docent heb ik te danken aan het jarenlange begeleiden van mensen die het fijn vinden te ontdekken wat schilderen bij hen teweeg brengt en op welke manieren ze dat zoal kunnen doen.

Elke opdracht is het startpunt van een nieuw beeldend proces.

Zelf schilder ik meestal naar aanleiding van opdrachten van particulieren en bedrijven omdat ik het prettig vind om binnen een kader te werken. Binnen die grenzen kan ik op zoek gaan naar mijn eigen interpretatie van het onderwerp. Elke opdracht is het startpunt van een nieuw beeldend proces. Een zoektocht naar uitdrukking van een, voor mij, wezenlijk aspect van het onderwerp. Daardoor ontstaan er diverse autonome schilderijen die een sterke relatie hebben met de opdrachtgever, de omgeving waar het werk moet komen te hangen en met mijzelf.

Portretten

Ook het portretschilderen in opdracht fascineert mij al van kinds af aan. Het is elke keer weer bijzonder om al schilderend de kern van de persoonlijkheid te ontdekken, het stukje dat door de tijd heen onveranderd blijft. Het schilderij is uiteindelijk de weerslag van de wisselwerking tussen de geportretteerde persoon en mijzelf.