cursus model- en portrettekenen en -schilderen voor gevorderden

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Als je belangstelling hebt neem dan contact op met Margreet.

Bij het tekenen van een model gaat het er niet alleen om de gelijkenis te treffen, de manier waarop je tekent of schildert is even boeiend.

Daarom stimuleer ik je om op verschillende manieren het model weer te geven. Door snelle karakteristieke schetsen te maken van het model kom je los van het streven naar een perfecte gelijkenis en train je jezelf om op de grote lijnen te focussen. Daarnaast wordt er bij het maken van een portret juist aandacht geschonken aan het uitwerken van details zodat je bijvoorbeeld de juiste vorm en licht- en donker partijen van een gezicht kunt ontdekken. De mogelijkheden om daarbij ook kleur toe te passen zijn verrassend veelzijdig!

Je maakt door middel van opdrachten kennis met verschillende werkwijzen en een andere manier van kijken maar er wordt altijd aangesloten bij jouw eigen ontwikkeling. De cursus is geschikt voor deelnemers die al ervaring hebben opgedaan met het tekenen en schilderen van een model.

Twee keer per jaar bezoeken we bijzondere exposities.

We gaan dan als groep op stap maar je kunt zelf beslissen of je daar aan deel wilt nemen. Zelf ga ik altijd graag mee en zorg ik voor nadere uitleg over de kunstwerken als dat wenselijk is.

Opgave via contactformulier

Contact