cursus model- en portrettekenen en -schilderen

Op 12 september 2018 begint er weer een nieuwe cursus model- en portrettekenen en -schilderen bij Gigant in Apeldoorn. Vanaf 16 januari 2019 start de volgende serie van 15 lessen.

Voor deze cursus is er een wachtlijst. Als je belangstelling hebt neem dan contact op met Margreet.

Het is een cyclus van 15 lessen waarvan er 14 lessen met docent wordt gewerkt en 1 les zonder docent. Gedurende 10 lessen is er in ieder geval een model aanwezig. In de overige lessen schilderen we elkaar en maken we gebruik van foto’s om schilderijen verder uit te werken.

Bij het tekenen van een model gaat het er niet alleen om de gelijkenis te treffen, de manier waarop je tekent of schildert is even boeiend.

Daarom leer je in de lessen om op verschillende manieren het model weer te geven. Door snelle karakteristieke schetsen te maken van het model kom je los van het streven naar een perfecte gelijkenis en wordt je gestimuleerd om op de grote lijnen te focussen. Daarnaast wordt er bij het maken van een portret juist aandacht geschonken aan het uitwerken van details zodat je bijvoorbeeld de juiste vorm en licht- en donker partijen van een gezicht kunt ontdekken. De mogelijkheden om daarbij ook kleur toe te passen zijn verrassend veelzijdig!

Je maakt door middel van opdrachten kennis met verschillende werkwijzen en een andere manier van kijken maar er wordt altijd aangesloten bij jouw eigen niveau en ontwikkeling.

Daarom zijn de lessen geschikt voor zowel beginners als (ver) gevorderden. Er kan bijvoorbeeld met houtskool, softpastel, inkt en met acrylverf worden gewerkt. Meerdere materialen gebruiken in een werkstuk maakt het extra spannend! Als je begint met modeltekenen is houtskool een prettig medium. Je neemt zelf je materialen mee, papier is tegen inkoopsprijs te verkrijgen.

Twee keer per jaar bezoeken we bijzondere exposities.

We gaan dan als groep op stap maar je kunt zelf beslissen of je daar aan deel wilt nemen. Zelf ga ik altijd graag mee en zorg ik voor nadere uitleg over de kunstwerken als dat wenselijk is.

Opgave via contactformulier

Contact